Overzicht logo's 
van Grolsch glazen

terug naar de index


  Overzicht van de glazenvormen  

Logo overzicht

 Grolsch kent vanaf een moment een duidelijk eenduidig beeldmerk bestaande uit de letters Grolsch en daarboven het logo bestaande uit een ovaal met daarin brouwerijbenodigdheden en de letters GB. Om de ovaal is hop en gerst gedrapeerd. Alle genoemde elementen zijn in de loop der tijden iets aangepast, zonder het kenmerkende Grolsch beeldmerk te verliezen. Onderstaand zijn de verschillende varianten aangegeven. De logo-nummers zijn verder in de glazenoverzichten gebruikt (klik daarop voor als link naar het glazenoverzicht)

 

Logo 1 Logo 2 Logo 3
De letters Grolsch met lange halen, tamelijk gestyleerde overige elementen Letters Grolsch nog met lange halen, mar de tekening is fijner; letters GB in groen. Letters Grolsch nu forser en zonder halen. Letters GB in rood; ovaal is ca. 18 mm hoog)
Logo 4 Logo 5 Logo 6
Gelijk aan logo3, echter het ovaal is aanmerkelijk kleiner (ca 15 mm) De tekening is geheel aangepast; meest kenmerkend zijn de kleur van de aren (nu geel) en de dikke rode rand. Weer is het logo erg aangepast; kenmerkend is nu de rode achtergrond van het ovaal. De letters Grolsch zijn hier nog wit gebleven.
Logo 7
De Grolsch naam is nu in het groen. Voor de export was dit al langer de standaard kleur. Merk op dat er een dunne schaduwrand om de letters en het logo is. Bij de exportglazen is dat niet het geval.

 

laatst aangepast: 24 juni 2001