home

Nieuw en update

Onderstaand een korte blik op de meest recente wijzigingen in deze site

Veel plezier bij het doornemen en ik hoop op veel aanvullingen en opbouwende kritiek.

Herman van Gils

mail to: bierglazen

 

 

Langzamerhand zullen mijn nummers vervangen worden door de nummers van de Nederlandse Bierglazen Catalogus. In september 2009 zijn alle delen verschenen zijn. Zie voor meer informatie over de catalogus (uitgebrachte delen, voorbeelden en hoe te bestellen): http://www.bierglazen.com/bierglazen/navigatie/01frame_NL.htm en klik dan op Glazencatalogus. Daarin staan dus veel meer glazen dan op deze site te vinden zijn. email: bierglazen@hotmail.com

 

24 juni 2011 Ook nu weer behoorlijk wat glazen toegevoegd. Weinig of geen nieuwe glazen, wel een flink aantal "gewone" glazen, die ik nog niet had.
12 maart 2011 Ik zie dat ik deze pagina al een jaar niet heb onderhouden. Niet omdat er geen glazen zijn bijgekomen, zeker niet. Maar klaarblijkelijk niet aangedacht meer. Het is te veel om vanaf vorig jaar nog in te halen. Vorige week in Haarlem geweest en de nieuwe glazen van Jopen toegevoegd (en ook wel enkele anderen zoals Emelisse). Vandaag in Zaandam bij Breugems Brouwerij geweest en hun glas gescoord (en wat lekkers gedronken:amber en tripel).
28 maart 2010 Het is al wer even geledn dat ikeen update gedaan heb. Toch zijn er heel wat glazen weer bijgekomen. Even te veel om te vermelden. Maar de site is weer even bijgewerkt met alle aanvullingen.
15 november 2009

Nu enkele bestaande glazen toegevoegd, zoals de ribbelsteel van 't IJ (cat.nr8), Maximiliaan (catnr 2), Heineken (halfliterglas gewoon logo 6) en opdreukje Nereus 1999. Nog niet in de catalogus het opdrukje van Gulpener (logo080) Lustrum Viking 95 jaar 1905 - 2001).

Missschien wel een nieuw glas, want ik kom hem elders niet tegen: een Scheldebrouwglas van 20,2 cm (logo lijkt op combi van 1 en 2).

31 oktober 2009

Enkele aanvullingen van met name kleine brouwerijen: Huttenkloas, Prins Frederik Hendrik (Erve Kots). Ook enkele glazen die nog niet in de catalogus staan: Gouwe bier (De Halve Maan), Rotterdamsch Tripel (Drie Kruizen).

Van enkele glazen

21 oktober 2009 Weer diverse aanvullingen, zoals nieuw glas Texelse met vermelding 10 jaar Teselse bierbrouwerij, Pelgrim bokaal, diverse nieuwe glazen van La Trappe, een vaag Heineken glas uit Thailand (Premium Quality in een beige frame).
20 september 2009

Na de BAV beurs zijn er natuurlijk weer aanvullingen: Amstel: een aantal opdrukjes en overige glazen, Stadsbrouwerij Wittenburg (de Jonkheer Blond en Wit); enkele glazen van Speciaalbierbrouwerij Oijen, het nieuwe glas van De Natte Cel en van Prael (Sancti Adalberti) en tenslotte nog een opdrukje van Brand en een van De Leeuw's Bieren.

13 september 2009 Enkele Amstelglazen toegevoegd: enkele opdrukjes uit de catalogus (466 en 392) en twee glazen die (nog) niet in de catalogus staan: glas uit Spanje met actielogo (891e) en emmertje van UEFA (922a).
22 mei 2009 Nieuwe oogst: 2 glazen van Praght en 4 glazen van Fontijn. Ook twee nieuwe glazen van Gulpener (Chateau Neubourg).
Verder een aantal Heineken glazen, zoals het 1995-glas met opdruk "Proud te be green" (had ik nog niet eerder gezien); het bekende stapelglas (huidig logo), nu echter 15cm hoog en met een gouden rand. En het bekende Ierse pintglas, nu echter met inhoudsmaat Pint 160-06 en het standaard Engelse glas, nu met Pint (crown) 303. En mijn trots: een glas met logo 2 (cat nr 841, echter zonder wit) met een opdruk uit 1986 Costa Rica.
Van Amstel het glas cat nr 565, nu echter met groter geschreven inhoudsmaat en een glas (helaas wat vaag logo) van Amstel light (uit Griekenland) die een cm groter is dan het glas met catnr 819.
Van de Friese het Airborne beer glas uit 2003.
 
9 mei 2009 Weer enkele glazen: Amstel: met nieuwe logo het Rijpe Bockglas (2006) en het stapelglas met opdruk IJskoud (2009?). Verder nog van Amstel de pul met opdruk Feesthut d', Bruut (logo 100, stond nog niet in de catalogus). Van Heineken een fluitje met alleen de zwarte balk. Ook deze staat niet in de catalogus. Dan van Brand weer enkele opdrukjes (met o.a. van het huidige logo "de Deventer Brandslang".
6 mei 2009 Twee glazen toegevoegd: Een Amstel oprukje uit 2000 (stond nog niet in de catalogus) en het nieuwe Heinekenglas voor de UEFA Champions league Roma 2009.
1 mei 2009 Ik heb al lange tijd geen update gegevens ingevoerd, maar natuurlijk zijn er wel heel wat glazen bijgekomen. De oudste zijn van voor de oorlog van Amstel (uit Indonesië) en van Heineken (idem). Maar ook heel recente van Mommeriete en de Koekoekbrouwerij. Verder veel te veel om hier te vermelden. Hopelijk kom ik er weer wat regelamtiger aan toe om de veranderingen hier te vermelden.
10 februari 2009 Enkele toevoegingen weer: Heineken Logo 6 Marque Deposee 2 glazen (1860a en 1860b) en logo 6 (1164); Verder een variatie op het matte glas (1032) met logo 4: nu een kleiner logo en hop etc. nu lichtgroen (1032a)
1 februari 2009 Enkele glazen toegevoegd, zoals de twee nieuwe glazen (2008) van 't Brouw Café en een Amstel Beer-pul (nbc-logo 300, nieuw glas als 683)
25 januari 2009 Hoewel er schijnbaar lange tijd geen aanvullingen zijn geweest, heb ik niet stilgezeten. Er zijn heel wat glazen bijgekomen, alleen het bijhouden van deze site is wat minder duidelijk geweest. Toch is er inmiddels veel aangevuld.
14 juni 2008 Weer een aantal aanvullingen, waarbij ik niet heb bijgehouden welke het ook al weer waren (een doos vol na de laatste BAV beurs..). In ieder geval een paar nieuwe Brand glazen (Up, Dubbelbock en Sylvester alledrie met witte letters en zwarte schaduwrand) en van Amstel met het nieuwe logo het voeglas met knobbelsteel en de halve liter pul .
 16 februari 2008 Diverse glazen toegevoegd: met name van Amstel , waarvan nieuw Engels glas van logo40c (=NBC logo303), als glas 700 echter Pint 16 opdruk.
7 december 2007 Twee Spaanse Amstel glazen toegevoegd. Verder het laatste Bierfeestglas van Burg Bieren (laag model), nieuw? glas van 't Koelschip (bekende tekening van koelschip geheel grijs/gegraveerd). n het eerder uitgegeven Zeebier-glas (Groningse brouwerij).
17 november 2007 Weer enkele aanvullingen opgenomen: Amstel (Franse mini calorie met groene logo en bokbierfestival Utrecht 2006), de Rosés van Gulpener en Wieckse, het glas van de nieuwe brouwerij de Eem te Amersfoort en enkele buitenlandse Heinekenglazen (Masters cup 2005).

Na de beurs in Volendam Gulpener flink uitgebreid (o.a nieuw Puur oerbier glas nieuw Dort en Herfstglazen, glazen van de nieuwe slagzin: "Op de toekomst, zonder "drink" er voor.). Verder diverse Amstel en heineken glazen (o.a. Engels half pint glas met druppel, waarbij er twee verschillende inhoudsmaat versies zijn).

17 september 2007 Al een tijdje geen updates vermeld, mede door het uitbrengen van twee nieuwe delen van de Nederlandse Bierglazen-catalogus. Maar zeker na de BAV-beurs in Hulst is er natuurlijk weer het nodige bijgekomen, zoals: Amstel (Engelse bockbier pul, diverse opdrukjes en glazen van logo 4 alsmede het helix-glas van het allernieuwste logo), Heineken (o.a. laars logo 6 en enkele opdrukjes), Skol (vreemd model medailles-glas), Brand (een aantal opdrukjes), Vos (2 opdrukjes), Ridder (opdrukje), diverse glazen van de nieuwe brouwerij De Fontijn, Halve Maan (proefglas), Huttenkloas (hoog voetglas), Bavaria (opdrukje en B-merk Végéglas), Ridder en Oranjeboom (opdrukjes) en vast nog wel wat meer glazen. Foto's moeten nog gemaakt worden.
16 juni 2007 Nieuwe glazen voor Amstel: Hoog Amstel Light glas ((US), Aguila Amstel, derde glas in de seie Sabor 100% a Fiestas (Sp) en Soort emmertje met zeer dikke voet met luchtbelletje in het midden (UK); Zelfde glas voor Heineken met Heineken in verticale band.
5 mei 2007 Na de voorjaars BAV-beurs en diverse andere gelegenheden is de verzameling weer flink uitgebreid. Ik heb niet meer precies bijgehouden wat er is bijgekomen, maar het zijn glazen van Alfa, Amstel, Heineken, Halve Maan, Dommelsch, Gulpener, Leeuw. etc.....
25 maart 2007 Lang geleden dat de site is bijgewerkt (druk, druk, druk druk,..). Gelukkig is er wel wat bijgekomen, al weet ik niet meer precies wat er bijgekomen is. Daarom zomaar een greep uit de recentere aanwinsten. een bekend SNAB-glas, een kleiner model van het standaard Oijenglas, Gulpener: Dageraad en twee opdrukjes), paar gewone ZHB-glazen; Heineken, twee opdrukglazen (in bodem) uit Zuid-Amerika en een standaard model halve liter (uit Thailand); uit Engeland twee glazen (tweezijdig en een waarbij alles in zwart is afgedrukt); Amstel: Amstel Lager pul, Amstel Sun&Fun,twee Light-glazen en weer een paar opdrukjes; Kroon, nieuw standaard voetglas; Dommelsch en Bavaria opdrukjes; DE nieuwe glazen van De Molen, enkele paardenspreuken van Drie Hoefijzers; grote Oranjeboomlaars, en weer enkele opdrukjes van Heineken.
23 december 2006 Door ruilen, internet, kringloop en  brouwerij toch weer heel wat kunnen aanvullen: Amstel:  9 glazen, meest wat oudere, glas van de nieuwe brouwerij De Romein, en het nieuwe Van Vollenhoven en Co's Extra  Stout, nu gebrouwen bij De Schans, drie glazen van Koningshoeven (waarvan twee giganten), Lindeboom Pondarosaglas (na 1996, 1991 nu ook voor 2006) en drie Italiaanse Brand glazen. Ik hoop dat ik toe kom aan het maken van foto's....
2 december 2006 Enkele nieuwe glazen: Brand (fluitje Mestreechter Brandslang 1999), Oranjeboom opdrukje, Bavaria (cat028), diverse Amstel opdrukjes en twee een nieuw glasvoor Amstel Light in de USA (met en zonder de PGA-opdruk).
19 november 2006 Amstel: Frans glas met een variant van het logo 42a. Ook Spaans 1870 glas (logo WBG406), emmertje met Amstel in glas opgelegd en rood gemaakt (Spanje); het nieuwe 1870-glas uit Nederland en vijftal oudere bestaande glazen.; Gulpener; Vorig lentebokglas, Heineken, glazen 25 en 33cl (Spaans); Skol opdruk Syko Breda.
Heineken: diverse opdrukjes (2006), Bavaria: opdruk op pul (bav412); Van Jopen het nieuwe rechte glas en van de Groningse Brouwerij en het hoge Grunn glas met doorlopende steel.
7 oktober 2006 Na de beurs in Lieshout (dit jaar helaas geen glas) en andere momenten weer wat aanvullingen:

Alfa: Fluitje van Edel Pils, Amstel: Enkele standaard logo glazen en 1870 glazen uit Italië,
Bavaria
: Wat nieuwe glazen in de reeksen van Geldrop banen en Stadsprinsen, een gewoon bokbierglas (met inhoudsmaat) en diverse opdrukjes; Brand: twee opdrukjes;  Dommelsch: diverse oudere en nieuwe opdrukjes; 3Hoefijzers: Breda Holland beer tuitglas; Heineken: opdrukje en Skol: enkele opdrukjes
 

16 september 2006 Tja, de BAV-beurs is weer geweest en dat betekent heel veel nieuwe glazen:

Alfa: Diverse glazen met de tekst "sprankelend" en een aanvulling van de provincieserie 1983
Amstel
: opdrukje ams354, pul opdruk Pullenfeest 2001 (ams661a), Amstel Aguila glas (ams722a) en een tweede Amstel Free glas (ams799a). Nog een standaard glas (uit Italië, ams520a)
Bavaria: standaard logo, twee opdrukjes en de twee nieuwe NAC-glazen
Budels: nieuwste logo (bud060-bud062); opdrukje 1998 (bud046), nieuw Alt-glas (bud070), nw Capucijnglas (bud081,  nw Winterbier-glas (bud095) en Witte Parel (bud093)
Brand: Weer een flink aantal opdrukjes (fluitjes en grote pullen)
Croy: Nieuw hoog voetglas met doorlopende steel
De Drie Koningen: Nieuw glas van deze nieuwe brouwerij
De Fontein: Twee glazen van deze nieuwe brouwerij in Stein
Gulpener: Nieuw glas voor Korenwolf en voor Versbier; ook minipulletje met huidige logo
Lindeboom: een negental glazen van de laatste twee logo's en het grotere Venloosch Wit glas
Heineken: Twee opdrukjes (Nereus roeivierkamp 2006) en het voetglas met verticale tekst en ster
Ridder: Nieuw glas voor Wieckse Rosé

13 september 2006

Amstel:  cat 026 oud logo Pousset; cat. 529 Klein pulletje export uit Italië, cat 715a (waarbij logo Aguila net even afwijkt), cat697a (variant  glas staat nog niet in de catalogus), twee nieuwe Griekse glazen (Eurovision en Voetbal); pulletje met alleen tekst Amstel in glas en rood.

Verder nog enkele Heineken glazen: uit Frankrijk: Finale 2006 Paris, UEFA CHampios League, Champiosn Planet Fresh Zone en uit Spanje: opdrukje stapelglas: Soy tu media pinta San Valentín 2006.

29 juli 2006 Texelse brouwerij: nieuwe hoge glas; Amstel UEFA Champions League Glasgow glas 2002, een afwijkend Legend glas uit Frankrijk en een nieuw logo uit Frankrijk (waarop zowel beer, bičre als bier op voorkomt, hier gedoopt logo 41d)Heineken UEFA Champions League Paris 2006; Twee glazen van het BrouwCafé (Scheveningen).

foto's moeten nog geplaatst worden.

4 juni 2006 Weer enkele aanvullingen: 6 glazen van de nieuwe Herbergbrouwerij Klokbier in Lelystad, Amstel Eurovisie glas, enkele heineken opdrukjes (niet nieuw), twee nieuwe glazen van La Trappe, enkele Hunebedbier glazen van de Groningse,
3 mei 2006 Binnengekomen: 6 pulletje van Heineken (Pulle Vulle van De Bolbloazers), en een voetglas (logo 2a)
30 april 2006 Lange tijd geen updates geweest, maar we hebben niet stilgezeten. Enkele aanvullingen (foto's komen nog): Heineken (7 glazen vooral overige logo's van buitenlandse glazen), Brand (meer dan 30 opdrukken op fluitjes en pullen), Bavaria, natuurlijk de nieuwe Springbok en een gewoon staand glaasje huidig logo (nieuw?), Christoffelbier, Leeuw (gewoon stapelglas, is dat nieuw?), Leckere (rode logo).
11 maart 2006 Enige glas van Stadsbierbrouwerij Hoorn.
5 maart 2006 Aanvullingen, helaas nog zonder foto's: Amstel Twee Griekse glazen en 2 pullen van logo 3 en een voetglas van logo 1; Lindeboom (Gouverneurglas en pul van Zoete Moeder), La Trappe (twee bekende kelkglazen en twee van Breda's Begijntje); Scheldebrouwerij (oudere glazen met lichtblauwe tekst en eerste Lamme Goedzak); Skol voetglas; Jopen (kleine glas van de eerste serie); Oranjeboom (opdrukje 1987); Bavaria (3 glazen van recentere logo's en het private label De postkoets); De Drie Ringen (enkele oudere standaard glazen);
14 februari 2006 Enkele aanvullingen, zoals Amstel twee ouder opdrukjes, een Amstel brewey en etiketlogo, Heineken Special Dark en Amerikaans pulletje, Frans emmertje en Nederlands opdrukje en een Lindeboom 1870-1970. Drie Hoefijzers, twee paardenspreuken, waarvan het pulletje) en 2 oudere Oranjeboomglazen.
30 december 2005 De laatste aanvulling van dit jaar: Amstel: ouder glas (logo1) met Holland toevoeging, logo 41b (staand glas) en huidig logo(belgisch ribbelglas); het laatste bolkbierglas en een Spaanse 1870-pul.. Van Heineken een Happy Hour glas uit Italië. Verder een opdrukglas van Oranjeboom en het jubileumglas van Oudaen (1991).
10 december 2005 Weer wat glazen kunnen toevoegen; Drie opdrukjes Brand (imperator pulletjes), opdrukje Gulpener,  twee Bavaria glazen en ruim 20 Amstel glazen. Oud opdrukje Heineken (logo 1) en en Spaans tuitglas (logo 6) en ten slotte nog een Venloosch Alt glas.
19 november 2005 Van Brand enkele glazen met het huidige logo: fluitje (0,22 l), emm met binnenstapelrand (0,25 l) willybecher (0,4 l) en voetglas met 8 vlakken in de voet. Van Heineken de Galaxy van 0,35 l
12 november Nu ook het laatste nieuwe Amstelglas (middelgroot emmertje); een mosterdpotpul Aguila Amstel en een knikglas Amstel Lager (kwam nog niet voor in mijn logo-overzicht!) en tot slot een klein bekerachtig glas van Amstel Holland beer (cirkellogo). van Heineken de oudere logo6-glazen: Stier ZK: 0,25 l en grote pul met kleinere letters in de bodem en uit de nieuwe serie: fluitje met rz: 0,22 l en Galaxy 0,5 l, emmertje met stapelrand (0,25 l) en het voetglas Pegasus. Van logo 1 een glas met blauw molentje en van logo 2 een slank voetglas (Italië).

Enkele overige nieuwe glazen: Voetglas (op steel) van Burg Bieren, hoog voetglas "Molen de Koe - Ermelo", ook van Burg Bieren en een half literglas van Christoffelbier (logo nu full color), Brand (logo groen ovaal-2002) en emmertje met het huidige logo.

8 november 2005 De grote omruilactie van Heineken is begonnen. Dit leverde mij nu 4 nieuwe Amstelglazen op (en een die niet tot de nieuwe serie behoord).
5 november 2005 Nog twee Pint glazen toegevoegd en een Leeuw Opdrukje van 1988 (Sociëteit Volonté); Verder een Amstel glas uit Frankrijk (logo 2 met groen deel ipv rood) en een Amstel opdrukje; ook twee glazen van Heineken, logo 2 met malta ipv de ster en een Frans nieuw glas met alleen 2 sterren.
30 oktober 2005 het nieuwe PINT-glas van het bokbierfestival 2005 toegevoegd, een Frans Heinekeng las met alleen ster en letter H, de (oudere) glazen van Brouwers Bier toegevoegd (was ik klaarblijkelijk vergeten). Tevens het overzichtsmenu aangepast en enkele links geactualiseerd.
20 oktober 2005 Weer enkele glazen kunnen toevoegen. Natuurlijk direct de nieuwe Galaxy van Heineken en een gelijkvormig glas met een ander "zomerlogo"  van Heineken, een Moreeke glas met AK: welkoop ACM, Eersels Menneke van Kroon/Schaapskooi, het enige Mommerieteglas en een Amstelglas (gewoon pulletje met oor aan de linker kant, logo 2). Van verzamelaar Geert gezien dat van het gewone Amstellogo twee versies zijn en daarop wat glazen kunnen aanvullen. En vervolgens het Amstel logo overzicht nog wat aangepast.
8 oktober 2005 Ik heb nu pas gemerkt dat de afgelopen updates niet op het internet zijn terechtgekomen!  Bij deze rechtgezet.. Dan nog maar enkele aanvullingen. Uit Spanje een nieuw Amstel logo (nu zonder Aguila) en een tweede 1870 glas. verder nog een Heineken opdrukje, een geemailleerd glas van Brand's Edel-Pilsener en een ouder pijpje van Gulpen bier. Nog steeds (helaas..) geen foto's.
1 oktober 2005 Nu na de beurs in Lieshout en wat losse aankopen weer wat aanvullingen: Amstel (hoog glas in de serie Chilled in Amsterdam), gewelfd glas Amstel Lite en 2 opdrukjes, Brand (diverse oude en nieuwe opdrukjes en Brand's Up'52 glas); Gulpener (opdruk Rozentuin); Budels Alt (nu zonder inhoudsmaat); Bavaria (Beurspul, halflietrgals huidig logo, en  diverse opdrukjes en serieglazen), Heineken (3 opdrukjes).
18 september 2005 Na de beurs in Schijndel (en uit diverse bronnen daarvoor) weer een aantal glazen toegevoegd, zoals: Alfa (een glas uit de serie 1983), Amstel (Opdruk pul, diverse glazen met buitenlands standaard logo); Veens Nat (van De Drie Ringen); Leeuw Bier (Rode Zeskant met inhoudsmaat); diverse opdrukjes van Dommelsch; glas Rotterdamsche brouwerij; Bavaria Brabantse Dag 2001; Pulletje van Schuttersbier; Dort glas van Gulpener; Jaeger glas (Oranjeboom B-merk); Voetglas Hengelo's bier; Skol (twee standaard glazen); Breda (4 glazen); Hertog Jan/Arcener (2 Arcener meibock en enkele bekende HJ glazen); Lindeboom (2 stapel standaard logo); enkele bekende glazen van Brand (2 x wapen en twee opdrukjes); Heineken (pulletje engels cirkels logo, opdrukje en enkele standaardlogo). En dan eindelijk mijn eerste glas van v.Waes Boodts en van OLM.  Helaas allemaal nog geen foto.
14 augustus 2005 Bijzonder glas: Royal Dutch Millenium 2000, verder Amstel Light (geheel wit) uit de US en standaard Amstel uit Frankijk en Spanje, Amstel Champions League en een standaard pint glas uit Engeland, enkele Heineken glazen en een Gulpener Pilsner Beer (uit de US), Tilburg's Dutch Brown Ale (La Trappe), Lander Bräu (Bavaria), Neerlands adellijkste bier Croy, Kasparus fluitje. Helaas moeten de foto's nog gemaakt worden.
7 juli 2005 Toegevoegd een aantal (bekende) glazen van Amstel, een opdrukje van Skol, Bavaria pul en het Franse en het Engelse Wieckse Witte glas. Flink wat foto's toegevoegd!
12 juni 2005 Toegevoegd: Leeuw (opdrukje Jubileeuw), Arcener (vreemd Gerstewijnglas), weer opdrukje van Heineken en wat foto's
20 mei 2005 Ouder glas toegevoegd van 't IJ, Drukwerkbier, een recent glas van De Hemel, Belgisch model en een aantal glazen van Speciaalbierbrouwerij Oijen (voorheen d 'n Ossche Brouwer), Heineken's Lager glas (logo oud) en een Argentijns Heineken glas (logo 5).
24 april 2005 Weer enkele glazen toegevoegd. Heineken: groot glas van Kylian, Oud Heineken's Belgisch glas, vier opdrukjes, Roeivierkamp 2004 en 2005, special dark glas en twee glazen pullen met tinnen deksel, Brand: zeven opdrukken op Meibock, enkele paardenspreuken van Drie Hoefijzers en  een Luitingh's glas van Hertog Jan. Opdrukje van Skol. Zestien glazen van Amstel (vreemd Goldrace glas uit Brazilië - is dit wel een echt glas?), Budels, Jopen, Gulpener (3x) Bavaria-opdrukje en PKaatje van den Ossche Brouwer en drie oude glazen van Van Vollenhoven (Falcon). Van enkele glazen weer een foto toegevoegd (van de Amstel glazen nog niet).
29 januari 2005 Enkele glazen weer toegevoegd, opdruk pulletje Heineken, Utrechtse Bok (Friese), De Bekeerde Suster (zonder platina rand), Leeuw opdruk pulletje, eerste Moreeke glas (met inhoudsopgave, Bavaria), fluitje Bavaria, nieuwe Alfa Edel pis glas.
9 januari 2005 Ook nu weer enkele glazen: nieuw Budels glas (emmertje met stapelrand), De Bekeerde Suster (met platina rand, uitgegeven bij de opening van de stoombierbrouwerij te Amsterdam); en het Heineken babyglas (15 cl) uit Frankrijk.

               

Veel plezier bij het doornemen en ik hoop op veel aanvullingen en opbouwende kritiek.

mail to: bierglazen